Over AM

AM ontwikkelt op basis van conceptuele kracht, innovatie en intensieve samenwerking met belanghebbenden.

AM, Inspiring Space

Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Wij betrekken actief alle belangen en belanghebbenden in een open planproces om de soms verborgen kracht van locaties – zowel in de stedelijke omgeving als in het landelijk gebied – te benutten. Wij doen dit betrokken, creatief, daadkrachtig, transparant en vol bezieling. Duurzaamheid is daarbij een integraal onderdeel van onze projecten. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties en consumenten ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven.

De projecten van AM krijgen ruime erkenning, mede getuige prestigieuze prijzen voor onder meer Kerkelanden, Hilversum (NRW Jaarprijs), Emerald, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs, Villa Mokum, Amsterdam (Amsterdamse Nieuwbouwprijs), Newport Nesselande, Rotterdam (Neprom Prijs en Neprom Publieksprijs), het kantoorgebouw Forum, Amsterdam (Mipim Award en FGH Prijs), Regenboog Park, Tilburg (ULI Award), Chassé Park, Breda (Neprom Volhardingsprijs), Huijgensgracht, Vogelweide-Ypenburg en Duindorp, Den Haag (Nieuwe Stad Prijs), Hof der Verademing, Den Haag (WoonAward Haaglanden), Abtstraat, Maastricht (Victor de Stuersprijs), winkelcentrum Overkapel, Utrecht, Centrumplan Etten-Leur, Spuikwartier, Den Haag en Villa Arena, Amsterdam (alle vier gehonoreerd met de NRW Jaarprijs).

AM in retrospectief

AM is ontstaan in 2002 doordat Amstelland Ontwikkeling haar branchegenoot Multi Development Corporation overnam. Amstelland en Multi gingen samen AM vormen. De onderneming ontwikkelde woongebieden, kantoren, winkelcentra en vrijetijdsvoorzieningen in tal van Europese landen. De onderneming was genoteerd aan de Amsterdamse effectenbeurs en was een AMX-fonds. In 2006 werd de onderneming gesplitst en van de beurs genomen en is AM onderdeel geworden van Koninklijke BAM Groep.

In 2010 fuseerde AM met BAM Vastgoed en sindsdien vormen zij samen de gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM. Daarmee is AM de voortzetting van ontwikkelingsondernemingen zoals Amstelland Vastgoed, Wilma Vastgoed, HBG Vastgoed en BAM Vastgoed. Deze vier ondernemingen zijn sinds de jaren tachtig van de vorige eeuw alle toonaangevend geweest in de markt van gebieds- en vastgoedontwikkeling. AM heeft hiermee in de loop der jaren royaal meer dan 100.000 gezinnen voorzien van nieuwe woonruimte, alsmede in geheel Nederland spraakmakende werk-, winkel- en vrijetijdsvoorzieningen ontwikkeld.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2020