Healthy Urban Living & Working

Levenslang mag van ons best langer duren.

Meer gezondheid en geluk

Meer groen in de stad, minder hitte, maar ook meer lichaamsbeweging: bij stedelijke ontwikkeling gaat het steeds meer om de kwaliteit van leven. En zelfs om een langere levensverwachting.

Neem bijvoorbeeld het Bajes Kwartier. Dit terrein van de voormalige Bijlmerbajes geven we een nieuwe bestemming waarbij de gezondheid en het geluk van bewoners en gebruikers voorop staan. Samen met AT Capital, Cairn en de ontwerpers OMA, FABRICations en LOLA Landscape ontwikkelen we er een compleet nieuwe, autoluwe stadswijk. Van de zes gevangenistorens blijft er eentje staan: het wordt een groene toren met een verticaal park en stadslandbouw.

Zelfs een langere levensverwachting

Een flink deel van de 1.350 woningen wordt sociale huur. Verder komt er ruimte voor kunstenaars, horeca en een gezondheidscentrum. Her en der komen grote waterpartijen en parkeren gebeurt ondergronds. We gaan wandelen en fietsen stimuleren en er komen goede verbindingen met openbaar vervoer.

Het resultaat? Of het nu gaat om wonen of werken, verblijven of bewegen, het Bajes Kwartier zal bewijzen dat een goede stadsruimte prima samen gaat met een gezonde leefomgeving en een hoge verblijfskwaliteit. Het innovatieve ontwerp van de wijk zal er zelfs voor zorgen dat de verwachte levensduur van de bewoners met gemiddeld twee jaar verlengd wordt.

Nieuwe omgeving, nieuwe leefstijl

Bij gebouwen staat well-being van de gebruikers altijd voorop. AM is voorloper in het ontwikkelen van gezonde concepten voor werken en winkelen. We kijken niet alleen naar de kwaliteit van lucht, licht en water, maar we houden ook rekening met lichaamsbeweging en zelfs de akoestische kwaliteit van de leefomgeving.

Bij gebieden streven we naar plannen met een aangename en veilige openbare ruimte, met veel water en groen en mogelijkheden om te sporten. Zo kunnen kinderen weer ouderwets lang buiten spelen, terwijl hun ouders en grootouders genieten van een aantrekkelijke omgeving. En zo ontwikkel je tegelijk een nieuwe wijk én een actieve, gezonde leefstijl.

WTC Utrecht: healthy urban working

AM ontwikkelt ook het WTC, dat pal naast Utrecht CS komt. Een schoolvoorbeeld van healthy urban working. Hier komen niet alleen flexwerkplekken, flexibele kantoorruimtes, horeca en retail, maar we gaan ook voor het WELL Building certificaat – als eerste kantoor in Nederland.

Dit certificaat bevestigt dat een gebouw voldoet aan de hoogste normen voor de gezondheid en het welzijn van de toekomstige gebruikers. In alle mogelijke opzichten. Deze innovatieve standaard waardeert niet alleen het wooncomfort maar ook de kwaliteit van lucht, licht en water. Plus de invloed van het gebouw op lichaamsbeweging, voeding en geestelijke gezondheid.

AM - Inspiring Space Inspiring Space
Regulated by RICS
AM is onderdeel van Koninklijke BAM Groep NV © AM 2020